x
NEDERLAND BEKENT KLEUR
x x x
xx x x x x xx x x
Home
Eerdere acties
Nieuwsbrief Wilders / PVV Over NBK
Contact
        In de pers      
X

ANP, 2 december 2007 - Tegenbeweging tegen Wilders op komst

AMSTERDAM - Er is een tegenbeweging tegen Geert Wilders in oprichting. Dit heeft René Danen van `Nederland bekent kleur´ zondag bevestigd na berichtgeving in De Telegraaf hierover. Het is de bedoeling dat het een breed platform wordt van kerken, vakbonden en migrantenorganisaties, aldus Danen. Het is nog te vroeg om te zeggen wie zich erbij aansluiten.

Het initiatief is een reactie op de oproep die voorzitter van de HBO- Raad Doekle Terpstra afgelopen vrijdag in Trouw deed om `op te staan tegen de verWildering van de samenleving´. In een ingezonden brief in die krant stelt Terpstra, een prominent CDA-lid, dat Wilders zijn positie als Kamerlid misbruikt om op te hitsen en roept hij op `een duidelijk nee te laten horen tegen de kwade boodschap van Wilders´.

Terpstra juicht de plannen voor een tegenbeweging toe, liet hij zondag weten. Hij is na de publicatie van de brief `overspoeld door reacties´ onder meer van organisaties als Islam en Burgerschap en VluchtelingenWerk. Zelf wilde hij geen voortrekkersrol spelen, maar hij vindt wat Wilders doet `zeer gevaarlijk´. Hij vindt het belangrijk dat ook de autochtone elite´ in beweging komt.

Ook Danen vindt dat een fase is aangebroken waarin iets moet gebeuren. Concrete plannen voor acties heeft hij nog niet. Maar het lijkt hem een `logisch moment´ voor een demonstratie wanneer de film van Wilders over de islam uitkomt. Dat is ergens in januari.

 

X