0
NEDERLAND BEKENT KLEUR
0 0 0
0 0 0 0 0 0 0 0
Home
Eerdere acties
Nieuwsbrief Wilders / PVV Over NBK
Contact
        In de pers      
X

Persbureau Novum, 24 december 2007 - Aangifte tegen PVV wegens discriminatie

De stichting Nederland Bekent Kleur heeft een dag voor kerst aangifte gedaan tegen Geert Wilders wegens discriminatie en het aanzetten tot racisme. De aangifte is gericht tegen de lijsttrekker zelf en zijn partij de PVV.

Het gaat de antiracismegroep onder meer om de uitspraken die de PVV- voorman enkele weken geleden deed in opinieweekblad HP/De Tijd. Hij zei dat artikel 1 uit de Grondwet moet worden veranderd zodat islamitische scholen kunnen worden verboden. Christelijke en joodse scholen mogen van Wilders blijven bestaan.

Uit een interview dat Wilders vorig jaar maart had met de BBC blijkt volgens de stichting dat Wilders ook op huidskleur discrimineert. In het interview noemde Wilders het onacceptabel dat de bevolking in grotere steden in Nederland voor het grootste deel uit niet-blanken bestaat.

In de aangifte dringt de stichting erop aan deze snel te behandelen. Andere organisaties en personen hebben bij elkaar al meer dan veertig klachten ingediend tegen de PVV. Sommige zijn al meer dan een jaar geleden ingediend.X