NEDERLAND BEKENT KLEUR
0 0
0 0 0 0 0 0 0 0
Home
Eerdere acties
Nieuwsbrief Wilders / PVV Over NBK
Contact
        In de pers      
 
Volkskrant, 30 januari 2009 - Advocaat Spong krijgt persoonsbeveiliging na lawine van haatmails 

AMSTERDAM - Advocaat Gerard Spong zal de door hem gevraagde persoonsbeveiliging krijgen. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft hem die toezegging gedaan, liet de strafpleiter donderdag weten. Het OM doet nooit mededelingen over persoonsbeveiliging, maar bevestigt dat er contact is geweest met Spong over zijn veiligheid.

Spong had het OM om persoonsbeveiliging gevraagd, omdat hij honderden hatelijke e-mails heeft ontvangen sinds het gerechtshof in Amsterdam vorige week bepaalde dat PVV-leider Geert Wilders alsnog moet worden vervolgd voor anti-islamitische uitspraken. De advocaat was een van de partijen die zich voor de vervolging van de politicus heeft ingezet. In een aantal e-mails werd Spong vervolgens bedreigd. 

Wilders, die zelf al lange tijd wordt beveiligd, veroordeelde donderdag alle bedreigingen aan het adres van Spong. Het Tweede Kamerlid zei bij de minister van Justitie te zullen aandringen op beveiliging voor de strafpleiter. `Al sta je in de rechtszaal tegenover elkaar, dit verdient niemand´, zei Wilders. 

Ook de antiracismeorganisatie Nederland Bekent Kleur (NBK) zal aangifte doen wegens bedreigingen door PVV-aanhangers. De organisatie heeft sinds vorige week zo´n tweehonderd haatmails ontvangen, waarvan er zestien doodsverwensingen en -bedreigingen bevatten, aldus voorzitter René Danen. Sommige mailtjes waren ondertekend met naam en toenaam. 

Ook NBK heeft zich ingespannen voor Wilders´ vervolging wegens discriminatie en haatzaaien. De organisatie zei een aantal scheld- en dreigtelefoontjes te hebben ontvangen, nadat de website GeenStijl over de aangifte van NBK publiceerde. 


 


X