NEDERLAND BEKENT KLEUR
foto foto foto foto
lijn lijn lijn lijn lijn lijn lijn lijn
Home
Eerdere acties
Nieuwsbrief Wilders / PVV Over NBK
Contact
        pers      
 

ANP, 21 maart 2010 - Acties Nederland Bekent Kleur -

De Stichting Nederland Bekent Kleur houdt kort voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni een landelijk festival in Amsterdam voor een kleurrijke samenleving. Zij doet dat samen met andere organisaties. Daarvoor hebben in het hele land lokaal acties plaats voor een multiculturele samenleving, om te laten zien ,,dat we juist wel in solidariteit met elkaar willen blijven samenleven'', zei een woordvoerder zondag.

Dat is de uitkomst van een actievergadering in de Nieuwe Kerk in de hoofdstad, in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme. Daaraan deden volgens de woordvoerder mensen van allerlei clubs en organisaties mee, ook uit Almere en Den Haag, waar de PVV van Geert Wilders in de gemeenteraad is gekomen. Aansluitend op de bijeenkomst in de Nieuwe Kerk hielden de deelnemers een korte actie op de Dam.

Ook elders in het land waren acties. In Rotterdam gebeurde dat onder de noemer Eenheid is Kracht. Burgemeester Ahmed Aboutaleb liep mee in een tocht van een paar honderd mensen door de binnenstad. De optocht maakte deel uit een festival op het Schouwburgplein. Daaraan deden onder meer het HipHopHuis, de Rotterdamse Jongerenraad, omobelangenorganisatie COC en mensen van het politiekorps Rotterdam- Rijnmond mee. Zij wilden laten zien dat Rotterdam een kleurrijke stad is. Aboutaleb riep in een toespraak iedereen op open te staan voor andere culturen.

Op tal van plaatsen, met allerlei acties, stonden zondag wereldwijd mensen stil bij de Dag tegen Racisme. De Verenigde Naties riepen in 1966 21 maart uit tot antiracismedag, nadat in 1960 de politie in Zuid-Afrika op die dag in de stad Sharpeville het vuur had geopend op demonstranten die vreedzaam demonstreerden tegen de rassendiscriminatie.


 


X