NEDERLAND BEKENT KLEUR
foto foto foto foto
lijn lijn lijn lijn lijn lijn lijn lijn
Home

Eerdere acties
Nieuwsbrief In de pers Over NBK
Contact
             
 

.

 
MANIFESTATIE DAM - 30 MEI 2010
 

BEKIJK HIER FOTOS VAN DE MANIFESTATIE

RAR

Op zondag 30 mei 2010 was op de Dam in Amsterdam de manifestatie Rhythm Against Racism. Muziek met een boodschap: Kies voor een kleurrijk en solidair Nederland!

Op de Dam waren zeer diverse muziekstijlen te horen. Balkanbeats van Mala Vita, folk songs van Jan Rot, stevige rock van Elle Bandita, jazz van Denise Jannah en latin house-ritmes van de populaire DJ's Sunnery James & Ryan Marciano. Verder met bijdrages van Vincent Bijlo, Funda Mujde, Hedy d'Ancona, Mohamed Rabbae, Anja Meulenbelt, Queer NL en de schoonmakers van FNV-Bondgenoten.

Rhythm Against Racism liet, in de aanloop naar de landelijke verkiezingen, zien dat Nederland een kleurrijke mix van culturen is. Het is een positief alternatief voor opinieleiders die over "wij" tegen "zij" spreken.

Op deze pagina vind je meer informatie over het programma van Rhythm Against Racism.
Zie ook het fotoverslag!

 
>Jan Rot zingt Dit land is jouw land

Tijdens de manifestatie Rhythm Against Racism op 30 mei op de Dam zal zanger en componist Jan Rot zijn Nederlandse variant van "This land is your land" spelen. Bruce Springsteen speelde het Amerikaan lied aan de vooravond van de inauguratie van Barack Obama in Washington. Jan Rot heeft zijn versie opgenomen als verkiezingslied 2010 voor een verdraagzaam Nederland en zingt: "Dit land is jouw land, dit land is mijn land. Dit land heeft plaats voor jou en mij."

 
> DJ's Sunnery James & Ryan Marciano draaien!

DJ's SUNNERY JAMES & RYAN MARCIANO draaien op Rhythm Against Racism! De bekende DJ's stonden eerder in de Heineken Music Hall en op Mysteryland. In juli staan ze ook op Sensation in de Amsterdam Arena. De energieke Sunnery en Ryan zullen op Rhythm Against Racism het publiek meenemen op de kenmerkende Zuid Amerikaanse ritmes en latino invloeden waar dit duo al jaren voor staat. Zie ook de website van SJ&RM.
SJ&RM

.

> "Rockbitch" Elle Bandita opent Rhythm Against Racism
Rhythm Against Racism start zondag om 13.45 uur met een optreden van Elle Bandita. Zie hier het optreden van "Neerlands nieuwste rockbitch" bij De Wereld Draait Door.


 
 
> Optreden Mala Vita en Elle Bandita
De bekende Balkanrockband Mala Vita strijdt met haar nieuwe single Free From Fear tegen de angst voor vreemde culturen en religies. Samen met andere Nederlandse artiesten als Ellen ten Damme, Elle Bandita en Typhoon maakt de band een muzikale vuist. De opbrengsten van de single zullen gaan naar Warchild en Nederland Bekent Kleur. Download de singel hier.
Op 30 mei spelen Mala Vita en de rockband van Elle Bandita (vanaf 13.45 uur) op Rhythm Against Racism op de Dam. Zie video Free from Fear:

 


RAR

 
> Denise Jannah treedt op
Denise Jannah treed ook op op Rhythm Against Racism op de Dam. De uit Suriname afkomstige zangeres is bekend van de musical A Night at the Cotton Club en het North Sea Jazz Festival en won eerder een Edison. Tijdens de millenium-viering zong ze het anti-racisme lied "Different Colors, One Rainbow", wat in 60 landen werd uitgezonden.
 
> Vincent Bijlo ook op Rhythm Against Racism
Cabaretier en columnist Vincent Bijlo zal ook acte de présence geven op de manifestatie Rhythm Against Racism op zondag 30 mei om 14 uur op de Dam in Amsterdam. Bijlo schrijft ondermeer columns voor het AD zoals deze column.
Bijlo
 
> Financieel mogelijk gemaakt door XminY e.a.
De manifestatie Rhythm Against Racism is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Solidariteitsfonds XminY, en vele particuliere giften.