NEDERLAND BEKENT KLEUR
foto foto foto foto
lijn lijn lijn lijn lijn lijn lijn lijn
Home
Petitie
Eerdere acties
Nieuwsbrief
Wilders / PVV Over NBK
Contact
             
 


Nederland Bekent Kleur in de pers (archief 2007 - 2010):


Radio 2, 22 augustus 2010, E-mail actie aan CDA-Kamerleden


VVD en CDA willen met steun van de extreemrechtse PVV gaan regeren. Het beoogde kabinet kan normaal gesproken rekenen op de steun van 76 Kamerleden, de krapst mogelijke meerderheid. Als één Kamerlid de steun aan het kabinet intrekt, vervalt die meerderheid in het parlement. Ten minste één CDA-Kamerlid heeft om principiële redenen een voorbehoud gemaakt tegen een coalitie die steunt op de PVV. De CDA-Kamerleden ontvingen de eerste dag van de actiel meer dan 500 emails. Beluister de reactie van CDA-Kamerlid Joop Atsma en Nederland Bekent Kleur op Radio 2 (MP3 - 1,5 MB).

________________________________________________________________________________

ANP (ingekort - citaat), 21 maart 2010 - Acties Nederland Bekent Kleur

"De Stichting Nederland Bekent Kleur houdt kort voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni een landelijk festival in Amsterdam voor een kleurrijke samenleving. Daarvoor hebben in het hele land lokaal acties plaats voor een multiculturele samenleving, om te laten zien ,,dat we juist wel in solidariteit met elkaar willen blijven samenleven'', zei een woordvoerder zondag. Dat is de uitkomst van een actievergadering in de Nieuwe Kerk in de hoofdstad, in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme. Daaraan deden volgens de woordvoerder mensen van allerlei organisaties mee, ook uit Almere en Den Haag, waar de PVV van Geert Wilders in de gemeenteraad is gekomen. Aansluitend op de bijeenkomst hielden de deelnemers een korte actie op de Dam." Lees verder of bekijk de video.
 
Orde van de dag (SDU), 21 januari 2009 - Wildersproces: stichting voegt zich als benadeelde partij

Advocaten Ties Prakken en Michiel Pestman van BFKW Advocaten hebben zich voor de Stichting Nederland Bekent Kleur en het Landelijk Beraad Marokkanen gevoegd in de strafzaak tegen Geert Wilders. De stichting deed al in 2007 aangifte tegen de PVV-voorman maar kreeg destijds nul op het rekest. `Ons doel is in enig stadium het woord te voeren. Het is belangrijk om duidelijk te maken dat er door veel mensen in Nederland schade wordt geleden door de uitspraken van Wilders´, zegt
Prakken. Ook wil de stichting benadrukken dat de mogelijkheid om een stevige gevangenisstraf (tot 2 jaar) te eisen nog altijd bestaat, hoewel persofficier Otto van der Bijl een eis tot vrijspraak niet uitsluit. `Wilders doet steeds of het heel bijzonder is dat hij wordt aangeklaagd, maar er zijn zo´n 200 van dit soort zaken per jaar, waarbij in 80 tot 90 gevallen een veroordeling volgt,´ zegt voorzitter van de stichting René Danen. (Tatiana Scheltema)
 

www.wereldjournalisten.nl, 19 januari 2010 - ‘Een politicus staat niet boven de wet’

Het Openbaar Ministerie (OM) kan in principe morgen ook vrijspraak vragen in de Wilderszaak. Om dit risico niet te lopen besloot ‘Nederland bekent kleur’ gisterenavond om de advocaten Michiel Pestman en Ties Prakken in te zetten. Rene Danen, voorzitter van 'Nederland bekent kleur': ‘Het OM wilde niet met ons overleggen. Wij vroegen ons af hoe we de belangen van onze achterban konden blijven behartigen in deze zaak en daarom besloten we tot het inzetten van eigen advocaten.'
Lees verder

 
Radio 1, 15 januari 2010 - Justitie weigert aangiften tegen Wilders in behandeling te nemen

Het Openbaar Ministerie neemt al sinds april 2009 geen nieuwe aangiften tegen uitspraken van PVV-leider Geert Wilders in
behandeling. Dit zegt voorzitter Rene Danen van Nederland Bekent Kleur, de organisatie die Wilders heeft aangeklaagd, vandaag in het Radio-1 programma Dit Is De Dag. Met klachten over Wilders´ uitspraak over de hoofddoekjesbelasting is daarom niets gedaan. `Een bizarre situatie´ vindt Danen.

Het Openbaar Ministerie (OM), een onderdeel van Justitie, schreef in een brief aan Nederland Bekent Kleur dat men eerst het proces tegen Wilders wilde afwachten. Tot dat moment neemt het OM geen belissing over aangifte wegens andere uitlatingen. Danen is het daar niet mee eens. `Het is alsof je een winkeldief die opnieuw in de fout gaat, niet meer opnieuw mag aanpakken´.

Het proces tegen Geert Wilders begint volgende week. Hij wordt verdacht van opzettelijke belediging van moslims wegens hun godsdienst, aanzetten tot haat tegen en discriminatie van moslims wegens hun godsdienst en aanzetten tot haat tegen en discriminatie van niet-westerse allochtonen wegens hun etnische afkomst.
Beluister de uitzending van Radio1
 
Volkskrant, 13 januari 2010 - Dagvaarding Wilders uitgebreid

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie heeft op eigen houtje besloten de dagvaarding tegen Geert Wilders uit te breiden met haatzaaien tegen Marokkanen en niet-westerse allochtonen. Personen en organisaties die aangifte deden tegen de PVV-leider vinden dat eigen initiatief bemoedigend. Lees verder
 
ANP (ingekort - citaat), 20 April 2009 - Anti-racisme-organisatie boos op Verhagen

"De stichting Nederland Bekent Kleur is boos dat minister Verhagen heeft besloten de VN-conferentie tegen racisme, komende week in Geneve, te boycotten. Minister Verhagen creëert volgens Nederland Bekent Kleur al maanden een vals beeld van de VN-conferentie.
"Hij werpt voortdurend nieuwe bezwaren op en richt zich nu zelfs tegen de uitkomst van de vorige VN-conferentie, waar Nederland eerder mee heeft ingestemd", stelt voorzitter René Danen van de antiracisme- organisatie zondag. "Door niet deel te nemen aan de conferentie geeft Nederland aan geen belang te hechten aan racismebestrijding. Dat is absoluut een verkeerd signaal in tijden van toenemende vreemdelingenhaat in Nederland." In het conceptslotdocument van de conferentie staat dat deelnemende landen hun inzet bevestigen tegen racisme, discriminatie en xenofobie. Nederland Bekent Kleur vindt het onbegrijpelijk dat de Nederlandse regering zich hier niet achter wil scharen."

Beluister ook Radio Nederland Wereldomroep (mp3 - 2,5 MB) met Peter Rehwinkel (Eerste Kamerlid PvdA) die op de Dag tegen Racisme zei dat de handelswijze van Verhagen een "aanfluiting" is.

Of beluister hier het interview op Radio 2 (mp3 - 3,5 MB) in het programma Tijd voor Twee. Met een reactie van Nederland Bekent Kleur op de boycot door Verhagen van de VN-conferentie tegen racisme.

Nederland Bekent Kleur vindt dat de Nederlandse regering alsnog de verklaring moet onderschrijven. Inmiddels hebben 182 andere landen (waaronder 23 van de 27 EU-landen) dit al gedaan.
 

ANP (ingekort - citaat), 22 maart 2009 - Dag tegen racisme in de Melkweg 

"De stichting Nederland Bekent Kleur heeft zondag omgedoopt tot de dag tegen racisme. Om het thema racisme onder de aandacht te brengen houdt de stichting een bijeenkomst in de Melkweg in Amsterdam.  Het evenement volgt op de internationale dag tegen racisme die jaarlijks terugkeert op 21 maart. De Verenigde Naties riepen deze dag in 1966 in het leven.  In de Melkweg staat zondag het debat centraal. Een van de discussiepunten is de vervolging van politicus Geert Wilders. Nederland Bekent Kleur was een van de organisaties die aangifte deed tegen Wilders vanwege zijn discriminerende uitspraken.  Ook zal er aandacht zijn voor het voornemen van de Nederlandse regering om de VN-Conferentie tegen racisme in april te boycotten.  Volgens Rene Danen van Nederland Bekent Kleur geeft Nederland daarmee geen goed voorbeeld. ''Internationaal staan we er al slecht voor als het gaat om racisme'', aldus Danen
. " 

Beluister ook het verslag van Radio Nederland Wereldomroep (mp3 - 2,5 MB) over de Dag tegen Racisme en de VN-conferentie.

Of beluister hier het radioverslag (mp3 - 5 MB) van NPS Nederland Dichtbij over de Dag tegen Racisme .


Het Parool, 14 februari 2009 - Wilders heeft z'n retourtje Londen er alweer dik uit

DEN HAAG - Amper honderd euro kost een retourtje Londen, maar Geert Wilders kreeg er deze week een vermogen aan mediabelangstelling voor terug. (...)
Een bizarre hype, noemt René Danen het publicitaire stedentripje van Wilders. Met zijn organisatie Nederland Bekent Kleur is Danen een fervent tegenstander van de PVV. ''Wat mij in dit geval vooral verbaast, is de hypocrisie achter de opwinding. Nog geen drie weken geleden eiste de PVV, met steun van CDA en PvdA, dat een radicale Amerikaanse prediker de toegang tot Nederland zou worden geweigerd. Nu gebeurt het omgekeerde, en schreeuwt men moord en brand,'' zegt Danen.
'....lees hele artikel
 
Volkskrant, 30 januari 2009 - Advocaat Spong krijgt persoonsbeveiliging na lawine van haatmails 

AMSTERDAM - Advocaat Gerard Spong zal de door hem gevraagde persoonsbeveiliging krijgen. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft hem die toezegging gedaan, liet de strafpleiter donderdag weten. Het OM doet nooit mededelingen over persoonsbeveiliging, maar bevestigt dat er contact is geweest met Spong over zijn veiligheid. (...)
Ook de antiracismeorganisatie Nederland Bekent Kleur (NBK) zal aangifte doen wegens bedreigingen door PVV-aanhangers. De organisatie heeft sinds vorige week zo´n tweehonderd haatmails ontvangen, waarvan er zestien doodsverwensingen en -bedreigingen bevatten, aldus voorzitter René Danen. Sommige mailtjes waren ondertekend met naam en toenaam. 
....lees hele artikel
 
NOVA, 21 januari 2009
   
 
Reportages met medewerking van Nederland Bekent Kleur over het besluit van het Amsterdamse Hof dat PVV-leider Wilders vervolgd moet worden voor discriminatie en haatzaaien.
 
ANP (ingekort - citaat),  21 januari 2009

 "Eindelijk gerechtigheid." Dat is de reactie van Rene Danen, voorzitter van antiracismeorganisatie Nederland Bekent Kleur op het feit dat het Openbaar Ministerie (OM) PVV-politicus Geert Wilders toch moet vervolgen voor discriminerende en haatzaaiende uitspraken die hij de afgelopen jaren heeft gedaan over moslims. "We zijn enorm blij", zei Danen "Dit geeft aan dat het Nederlandse recht ook geldt voor die een miljoen moslims in Nederland, dat ook zij daardoor worden beschermd."
"Helaas durfde het OM deze politiek gevoelige beslissing niet te nemen. De rechter volgt de wet die in Nederland geldt."
De uitspraak van het gerechtshof gaat over uitspraken in de Volkskrant, in een column en in de film Fitna. Nederland Bekent Kleur verzamelde 96 andere uitspraken en deed ook daartegen aangifte. "Het kan eigenlijk niet anders dan dat Wilders ook voor deze uitspraken voor de rechter moet komen." (ingekort)
 
NOS-Journaal, 10 november 2008 - Nederland herdenkt Kristallnacht

Op verschillen plaatsen in Nederland is zondag de Kristallnacht herdacht. Het was zondag precies 70 jaar geleden dat de nazi's in Duitsland duizenden synagogen en andere joodse gebouwen plunderden of in brand staken. In Amsterdam hield onder andere oud-burgemeester Ed van Thijn een toespraak.
 
ANP (ingekort - citaat), 9 november 2008. Ed van Thijn: "moslimhaat aan de orde van de dag".

"Oud-burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn heeft zondag gewaarschuwd voor racisme in de huidige samenleving. Vooral moslims zijn daar volgens hem het slachtoffer van. Hij zei dat in Amsterdam tijdens een van de herdenkingsbijeenkomsten van de Kristallnacht, die dit jaar zeventig jaar geleden plaatsvond. "Uitingen van moslimhaat zijn, ook in het parlement, aan de orde van de dag", aldus Van Thijn. De film Fitna van Geert Wilders noemde hij ,,stigmatiserend en haatzaaiend''. Ook oud-Tweede Kamerlid Mohamed Rabbae trok van leer tegen ,,de extreemrechtse hooligans in de Tweede Kamer". "Racistisch extreemrechts is de betonrot van de samenleving." Van Thijn en Rabbae spraken op een bijeenkomst van de organisatie Nederland Bekent Kleur." (ingekort)... lees meer

 
Website Byrman.nl, 9 november 2008 - "Joden mochten de grens niet over"

Mirjam Ohringer (84) van de Vriendenkring Mauthausen, die zelf nog de jaren vlak voor de oorlog heeft meegemaakt, werd geinterviewd tijdens de herdenking. Ze herinnerde de aanwezigen aan de onwelwillendheid van de omringende landen om Joden die het Duitsland van 1938 wilden ontvluchten op te nemen. Joden mochten de grenzen niet over, wat velen uiteindelijk het leven heeft gekost. Van de 30 familieleden van haar hebben uiteindelijk maar 3 personen het overleeft. De rest is mgekomen terwijl de wereld de andere kant op keek. Zij drong erop aan eenheid te bewaren in de strijd tegen discriminatie en racisme. "Laat niet toe dat er een wig tussen mensen gedreven wordt". "Indien alle mensen in Duitsland die tegen de
Jodenvervolging waren één blok hadden gevormd dan had de Jodenvervolging nooit plaatsgevonden"....lees meer
 
RKK Radio 1, 9 november 2008 - Racisme benoemen is nieuw taboe

Het meest huiveringwekkende van de Kristallnacht was de houding van mensen en groepen die toekeken hoe de nazi's de Joden behandelden. Dat heeft Ed van Thijn zondag gezegd bij de Kristallnacht-herdenking in Amsterdam. "Het meest
huiveringwekkend was de oorverdovende stilte. Onder de omstanders. Onder de medeburgers. Onder de intellectuele elite of wat daarvan nog over was. Centraal in de herdenking stond de link tussen verleden en heden. "Met als belangrijke les
om niet weg te kijken, maar stelling te nemen", aldus de organisatie Nederland Bekent Kleur. Volgens haar is de groeiende islamofobie in Nederland een aanwijzing dat de herdenking van de Kristallnacht nog steeds zin heeft. Volgens oud-burgemeester Van Thijn is er sprake van een nieuw taboe: het demoniseren van rechtsradicalen."Je mag het begrip racisme
eigenlijk niet gebruiken, want het haat zaaien tegen moslims is iets heel anders. Het is ook geen vreemdelingenhaat of xenofobie. Het is zoals velen denken en dus mag het ook worden uitgesproken. Maar de walging die het bij vele anderen oproept mag niet worden uitgesproken." De politiek heeft een voorbeeldfunctie volgens Van Thijn en niets is erger dan een oorverdovende stilte zoals in de jaren ´30." (ingekort)....lees meer

 
AT5, 10 november 2008 - Kristallnacht herdacht bij de Stopera

Zo'n honderd mensen kwamen zondagavond bij elkaar om de Kristallnacht te herdenken. De Kristallnacht, de eerste massale aanslag op joden in Duitsland, is dit jaar zeventig jaar geleden. Sinds 1992 organiseert de Stichting Nederland Bekent Kleur in Nederland een herdenking van deze pogrom. De herdenking was aan de Amstel bij de Stopera. Sprekers waren onder meer oud-burgemeester Ed. van Thijn, oud-kamerlid Mohamed Rabbae en voorzitter Rene Danen van Nederland Bekent Kleur.
 
Het Parool, 10 november 2008 - Ed van Thijn: Politicus moet op woorden passen

Ook politici moeten op hun woorden passen. Dat zei Ed van Thijn zondagavond in zijn toespraak bij de Kristallnachtherdenking. De oud- burgemeester van Amsterdam had zich geergerd aan de discussie over het uitgebreide verbod op belediging dat in de plaats kwam van het wetsartikel tegen godslastering. ''Op zich een goede zaak, maar daarbij is gezegd dat een belediging geen belediging kan zijn als deze is gedaan in de context van het politieke debat,'' aldus Van Thijn. ''Ik denk dat het omgekeerde waar is,'' zei hij. ''De politiek heeft een voorbeeldfunctie.'' Van Thijn hekelde daarom ook het besluit van het Openbaar Ministerie deze zomer om Geert Wilders niet te vervolgen vanwege zijn film Fitna. ''Juist omdat Fitna deel uitmaakt van een politiek debat is bestrijding daarvan geboden,'' betoogde hij. De Kristallnacht-herdenking, aan de Amstel bij de Stopera, trok gisteravond zo'n tweehonderd belangstellenden. (ingekort)... lees meer

 

ANP (ingekort - citaat), 9 november 2008 - Diverse herdenkingen Kristallnacht

"Op diverse plekken in Nederland wordt zondag de Kristallnacht herdacht. Het is dit jaar zeventig jaar geleden dat in de nacht van 9 op 10 november 1938 nazi's in Duitsland synagogen in brand staken en winkels en woningen van joden vernielden. De nacht vol aanslagen bleek het startsein voor de vervolging van joden in Europa. In Amsterdam zijn oud-burgemeester Ed van Thijn en voormalig Kamerlid Mohamed Rabbae sprekers tijdens de herdenking op de hoek Zwanenburgwal-Amstel bij het stadhuis, georganiseerd door Nederland Bekent Kleur." ...lees meer

 
De Stentor, 26 maart 2008 - Man opgepakt vanwege uitspraken Wilders: Betoger uit Zutphen wil laten zien `hoe walgelijk Wilders is´ 
 
ZUTPHEN - Simpele burgerplicht, zo omschrijft Joris (48) uit Zutphen zijn motivatie om afgelopen zaterdag gewapend met vijftig A-viertjes naar Amsterdam af te reizen en daar de anti- Wildersbetoging bij te wonen.  De belastingambtenaar kon niet vermoeden dat hij enkele uren later geboeid en wel tegenover de hulpofficier van justitie zou zitten, na een arrestatie wegens discriminatie. "Een rare situatie. Maar ze hebben me gelukkig netjes behandeld." ...lees meer
 
Omroep Venlo, 25 maart 2008 - Venlose delegatie tevreden over 'Nederland bekent kleur'     

Ruim zestig Venlonaren hebben zaterdag in Amsterdam deelgenomen aan de demonstratie tegen de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders. In totaal betoogden ruim duizend mensen op de Dam tegen een verdeelde samenleving. Ze riepen op tot meer solidariteit. De Venlose delegatie vond het belangrijk dat ook vanuit de stad van Wilders een tegengeluid te horen zou zijn en maakte daarom de reis naar de hoofdstad. ...lees meer
 
Het Parool, 23 maart 2008 - Kleur bekennen tegen Wilders 

AMSTERDAM - De Amsterdamse wethouders Tjeerd Herrema (PvdA) en Maarten van Poelgeest (GroenLinks) waren zaterdag op de Dam aanwezig bij de demonstratie van Nederland bekent kleur. De aanwezigen protesteerden tegen racisme en de rechtse politicus Geert Wilders. ...lees meer
 
Jeugdjournaal, 22 maart 2008

 
Enkele duizenden mensen hebben 22 maart 2008, ondanks de regen en
hagel, meegedaan aan de manifestatie op de Dam in Amsterdam in het
kader van de VN-dag tegen racisme. Zie het verslag van het Jeugdjournaal.
               

VRT-Journaal, 22 maart 2008 -Manifestatie Nederland Bekent Kleur


Enkele duizenden betogers zijn zaterdag in Nederland naar Amsterdam gekomen om te protesteren tegen racisme. De manifestatie was ondermeer gericht tegen de discriminerende uitspraken van PVV- politicus Geert Wilders. Zie het verslag van het VRT-Journaalmet interviews met ondermeer Frank Boeijen en Rene Danen van Nederland Bekent Kleur.

 
Telegraaf, 22 maart 2008 -Demonstratie Nederland Bekent Kleur rustig verlopen 

AMSTERDAM -  De demonstratie in Amsterdam tegen de "intolerante en discriminerende standpunten" van de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders en racisme in het algemeen, is zaterdag rustig verlopen. Rene Danen, voorzitter van Nederland Bekent kleur was na afloop tevreden over het aantal bezoekers en het verloop van de demonstratie. Sprekers waren onder anderen Rene Danen, oud-minster Hans Dijkstal (VVD) en Mohammed Rabbae van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM). Ook Aissa ZanZan, de vice-voorzitter van de Unie van Amsterdamse Moskeeën was aanwezig. 

Een aantal bekende Nederlanders, onder wie Youp van 't Hek, Ed van Thijn en Foppe de Haan, had de actie op de Dam aanbevolen. Meer dan 6000 mensen ondertekenden in de aanloop naar de demonstratie een petitie tegen PVV-leider Wilders.  Rene Danen benadrukte dat de demonstratie niet enkel tegen Geert Wilders was gericht, maar ook tegen intolerantie en racisme in Nederland in het algemeen. "In Nederland is een verdeelde samenleving ontstaan van 'wij tegenover zij'. Het is tijd om kleur te bekennen, nu het debat gedomineerd wordt door dagelijkse tirades tegen hele bevolkingsgroepen." 

Frank Boeijen zong zijn bekende hit Zwart-Wit samen met de Tunesische zangeres Oulfa Rouached en de band Kasba. Ook spraken schoonmakers op het podium over hun ervaringen met racisme op de werkvloer. De rapper Appa sloot de demonstratie af met een optreden.  (ingekort citaat)
 
Blik op het nieuws, 22 maart 2008 - Duizenden betogers op De Dam 

Amsterdam - Enkele duizenden betogers zijn zaterdag naar De Dam in Amsterdam gekomen om te protesteren tegen racisme. De demonstranten kwamen met bussen uit heel Nederland en de sfeer was gemoedelijk. Ondanks het slechte weer was de opkomst toch groot.  Onder de betogers was ook Frank Boeijen. Hij bracht speciaal voor de gelegenheid een Arabische versie van zijn hit 'Zwart-Wit' ten gehore.  De sfeer was ondanks de regen en de kou goed en de op voorhand aanwezige Mobiele Eenheid had niets te doen. (ingekort citaat)
 
Twentse courant, 22 maart 2008 - Agressie tegen affiche 'Nederland bekent kleur' 

ENSCHEDE - Bij het kantoor van Alifa VluchtelingenWerk aan de Molenstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een dubbele ruit ingegooid.  Het betrof een ruit waarachter een affiche 'Nederland bekent kleur' was gehangen, dat verwijst naar de manifestatie van vandaag in Amsterdam, waarin voor tolerantie wordt gepleit. Medewerkers van VluchtelingenWerk gaan ervan uit dat het affiche dermate wrevel heeft  gewekt bij een passant, dat de dubbele ruit aan diggelen ging. De rotzooi is opgeruimd en het affiche is weggehaald. (ingekort citaat)
 
Elsevier, 22 maart 2008 - Dijkstal vind Ideeën van Wilders verwerpelijk 

Oud-minister Hans Dijkstal (VVD) heeft de ideeën van Geert Wilders verwerpelijk genoemd. Tijdens de anti-Wildersdemonstratie op de Dam waarschuwde hij voor de 'toegenomen discriminatie en vreemdelingenhaat'.  Hans Dijkstal zei tijdens de demonstratie op de Dam de ideeën van Wilders verwerpelijk te vinden. Ik ben bang dat we op een hellend vlak zijn gekomen,´ zei Dijkstal tijdens de manifestatie georganiseerd door Nederland Bekent Kleur (NBK). Geert Wilders is teleurgesteld in het optreden van Dijkstal en  de aanwezigheid van de VVD'er Gijs de Vries. (ingekort citaat)
 
AT5, 22 maart 2008 - Amsterdamse wethouders bij protest op de Dam  

Opvallend was de aanwezigheid bij de demonstratie van wethouders Maarten van Poelgeest en Tjeerd Herrema. De wethouders demonstreerde daar niet namens het college. Tjeerd Herrema stond daar als verontruste Amsterdammer. Maarten van Poelgeest als prominente vertegenwoordiger van Groenlinks. Eerder deze week lieten diverse Tweede Kamerleden weten dat ze bewust niet naar de demonstratie zouden gaan. De bijeenkomst was volgens hen  niet de juiste plek voor politici. Ook vonden ze het niet verstandig dat de manifestatie vooral tegen Wilders was gericht. (ingekort citaat)
 
ANP (ingekort - citaat), 18 maart 2008 - BN'ers steunen manifestatie tegen Wilders 

"Ongeveer vijftig bekende Nederlanders steunen een protestmanifestatie tegen PVV-leider Geert Wilders en racisme, die
zaterdag op de Dam in Amsterdam wordt gehouden. De organisatie Nederland Bekent Kleur verwacht duizenden mensen en wil met de bijeenkomst het ,,geluid van de zwijgende meerderheid'' laten horen." ...lees meer
 
Pauw en Witteman, 8 februari 2008 - Aankondiging manifestatie 22 maart

Nederland Bekent Kleur organiseert op zaterdag 22 maart 2008 op de Dam in Amsterdam een manifestatie tegen racisme. De stichting doet ook aangifte tegen de PVV van Geert Wilders wegens discriminatie. Interview met Rene Danen van Nederland Bekent Kleur bij Pauw en Witteman op 8 februari 2008.
 
Het Parool, opiniepagina 21 januari 2008 - Breng aangiften tegen PVV voor de rechter

Ingezonde artikel van Rene Danen van Nederland Bekent Kleur in Het Parool: In 1995 zijn de partij CP 86, en alle bestuursleden daarvan, veroordeeld vanwege discriminerende uitspraken. De PVV lijkt nu hetzelfde gedachtegoed uit te dragen en zou door Justitie dus ook op dezelfde manier vervolgd moeten worden.
Dit weekend werd bekend dat Justitie aan politieagenten heeft geadviseerd ...lees meer
X

Persbureau Novum, 24 december 2007 - Aangifte tegen PVV wegens discriminatie

De stichting Nederland Bekent Kleur heeft een dag voor kerst aangifte gedaan tegen Geert Wilders wegens discriminatie en het aanzetten tot racisme. De aangifte is gericht tegen de lijsttrekker zelf en zijn partij de PVV. Het gaat de antiracismegroep onder meer om de uitspraken die de PVV- voorman enkele weken geleden deed ...lees meer

X

Trouw, opiniepagina 12 december 2007 - Bestrijd politiek Wilders in en buiten het parlement

Ingezonde artikel van Miriyam Aouragh (Samen Tegen Racisme), Rene Danen (Nederland Bekent Kleur) en
Mohammed Rabbae (medeoprichter één Land één Samenleving): De politieke reacties op het initiatief van Doekle Terpstra spraken boekdelen. Een burgerbeweging tegen het gedachtengoed van Wilders krijgt geen steun uit de politiek.  Een krappe meerderheid van de Nederlanders (43 procent tegen 42) vindt een beweging tegen het gedachtegoed van de PVV van Geert Wilders een goed idee, ...lees meer

X

Algemeen Dagblad, 4 december 2007 - Ruim 42% van Nederlanders steunt beweging tegen PVV van Wilders

Interview met Rene Danen van Nederland Bekent Kleur in AD: Nederland is verdeeld over de tegenbeweging die de partij van Geert Wilders wil bestrijden. 42,9 procent van de Nederlanders vindt de tegenbeweging een goed idee, 42,3 procent denkt het tegenovergestelde. Dat blijkt uit een representatieve steekproef onder bijna vijfhonderd Nederlanders ... lees meer

X

ANP (ingekort - citaat), 2 december 2007 - Tegenbeweging tegen Wilders op komst

"Er is een tegenbeweging tegen Geert Wilders in oprichting. Dit heeft Rene Danen van `Nederland bekent kleur´ zondag bevestigd na berichtgeving in De Telegraaf hierover. Het is de bedoeling dat het een breed platform wordt van kerken, vakbonden en migrantenorganisaties", ... lees meer

X

Volkskrant, 3 december 2007 - Front tegen Wilders in de maak 

DEN HAAG - De `redelijke mensen´ van Nederland beginnen een beweging tegen de standpunten van Geert Wilders. René Danen van de anti- racistische organisatie Nederland Bekent Kleur en Mohamed Sini van de stichting Islam en Burgerschap hopen binnen een paar weken een brede tegenbeweging ... lees meer

X

Trouw, 3 december 2007 - Wilders: Oproep van Terpstra is walgelijk 

´Ronduit walgelijk´. Zo betitelde Geert Wilders dit weekeinde de oproep van Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO-raad, om een nee te laten horen tegen de in zijn ogen ´kwade plannen´ van de leider van de Partij voor de Vrijheid. Volgens Wilders is het organiseren van een buitenparlementaire tegenbeweging een belediging ...lees meer

X

Meer Nederland Bekent Kleur films

Op het Youtubekanaal Kleurbekennen zijn meer filmpjes te bekijken over Nederland Bekent Kleur.